24 - 28 februari

Hej!

Har haft fullt upp det senaste och inte hunnit skriva på flera dagar, men det känns ganska bra ändå. Hade inte varit kul att ligga sysslolös jämt precis! Här kommer en liten sammanfattning av de senaste dagarna:

Tisdag 24 februari
Var hela dagen i skidshopen eftersom Andre var ledig och det behövdes folk där, det är stockholmsinvation och väldigt mycket att göra. Men det är faktiskt bara roligt:D Kvällen blev väldigt lugn. Jag och Sebbe tog en kladdkaka och en kopp kaffe på Rödluvan där vi pratade med en tjej som heter Johanna. Sedan till godisaffären för att köpa lite proviant till våran filmkväll. Jag Tobbe, Matilda och Sebbe började se en film som hette Total Eclipse men den var inte överdrivet bra och dessutom hackade datorn så vi kollade slutet på House innan vi gick och la oss tidigt.
 
Onsdag 25 februari
Skidskola hela dagen, grymt fint väder! Var även ute och gick en halvtimme på kvällen, skönt att röra på sig lite igen. Sedan blev det semestersvenskar:D

Torsdag 26 februari
Halvdag skidshop/skidskola och på kvällen gick jag Tobbe och Sebbe på Pizzabuffe på Kanonbaren, det var jättetrevligt och shit vad mätt jag blev! Var hemma vid 21 och lade mig i sängen och kollade på tv en stund innan jag även denna kväll somnade tidigt. Man blir verkligen jättetrött på kvällarna av att vara ute och jobba hela dagarna.

Fredag 27 februari
Avslutning i skidskolan idag, började med att sätta upp en stor och en liten bana till barnen och sedan fick vi en halvtimme över för några grymt härliga åk i de nypistade backarna som det lagt sig ett lagom lager snö ovanpå, och dessutom sken solen på oss!! Satt sedan i lappkåtan och delade ut diplom till barnen och på eftermiddagen jobbade jag i shopen. Det var trubadurkväll på Rödluvan också, med samma grymma kille som förra veckan så dit gick vi! Vi satt där och pratade och sjöng med till kl 22. Mellanlanding hemma för ombyte och sedan ner till Hörnet för en jäkligt kul utekväll med mycket drag och en hel del dans på både golv och bord:P Var hemma vid strax före två och somnade på stört!

Lördag 28 februari
Veckans lediga dag:) Vaknade vid 9 och försökte somna om men alla saker i huvudet som jag visste att jag var tvungen att få gjort under dagen gjorde att jag inte kunde slappna av så jag gick upp istället. Pratade lite med Matilda i köket, hon var också ledig och skulle åka till Åre och åka skidor med en kompis. Tog en lång frukost med en bra bok innan jag satte igång med dagens göromål som är tvätt, rumsstädning, handling. Detta har jag nu fått gjort och däremellan har jag pratat lite i telefon samt sett Så ska det låta och första avsnittet av Charterhjältar på datorn. Nu ska jag gå och duscha, hämta den sista maskinen tvätt innan det blir matlagning och till sist tänker jag sätta mig i soffan och se på Melodifestivalen:D

Ha de gött alla mina älsklingar, jag saknar er alla!!

PussPussPuss

Måndag 23 februari

Hej!

Första dagen på vecka två på praktiken idag och den har varit bara bra:D Hoppas alla andra också haft en bra måndag. Jobbade i skidskolan 9-13 och i skidshopen 13.30-17.30. Sedan åkte vi till Sonjas Kanonbar och åt pizza, mums mums och jättetrevligt:D Kom hem vid 19:00 och nu har jag suttit i köket en timme och delat uppmärksamheten mellan tv:n och datorn samt druckit en kopp te. Nu börjar jag känna mig ganska trött men hade tänk att jag skulle gå ner till filmkvällen på en klubb som heter Hörnet. Men jag får se hur jag gör, går kanske ner och kollar vad det blir för film och stannar kvar om det blir något bra:P Ha de gött!!

PussPuss

Helgen 20-22 februari

Hej!

Nu har det gått några dagar sedan jag hann skriva igen så här kommer en liten sammanfattning av min trevliga helg:P

FREDAG:
Avslutning i skidskolan och en liten sovmorgon. Började vid halv tio-tiden. Var lite trött och smått bakis efter torsdagens bravader. Gick ut till lappkåtan där jag och Tobbe gjorde upp en brasa och skötte om den till klockan 11 då barnen skulle börja komma. Hann även med att sova en liten stund inne i kåtan:P Avslutning i skidskolan innebär förresten att barnen får åka en liten slalombana och sedan får de komma in och äta korv och få ett fint diplom:D Min uppgift för dagen blev att dela ut ketchup och diplom. Dett satt jag i kåtan och gjorde fram till klockan halv ett. Sedan var det lunch och på eftermiddagen var jag i skidshopen. Vi gjorde också alla stockholmares förbokningar inför v.9. Det var en hel del kan jag säga, vi var klara vid 18:30 tiden. Då gick vi över till Rödluvan där vi tog lite att dricka och lyssnade på en trubadur - riktigt bra var han!! Sedan en liten mellanlanding hemma innan vi gick ner till Hörnet och det blev lite mer att dricka och så satt vi där och snackade med alla möjliga folk. Pratade en hel del med Jakobs lillebror Emil som kommit på kvällen. Han är jämngammal med mig och jättetrevlig! Var hemma vid en halv två.

LÖRDAG:
Sov riktigt länge och gick ner och tog en lång frukost. Sedan satt jag nere i köket och pratade i telefon med Erica och Markus. Hann även sitta en stund vid datorn pch göra första delen av APU-uppgiften som ska vara inne på måndag. Vid halv tre kom Matilda som också var ledig och frågade om jag ville följa med till affären. Så dit gick vi och var hemma ungefär en halvtimme senare. Fick köpt ett batteri till min fjärrkontroll så nu slipper jag resa mig från sängen varenda gång jag ska byta kanal:P Lördag e.m/kväll blev en dusch, matlagning och sedan Melodifestivalen och en chokladbit:P Riktigt mysigt! Såg också på början av Hot Chick men blev sedan trött och gick och la mig redan 22.30.

SÖNDAG:
Jobbade i skidshopen och hade fullt upp hela dagen eftersom det var Stockholmsinvasion:P Kunde inte äta lunch förrän kl. 14.  Eftermiddagen var något lugnare men det fanns ändå att göra hela tiden. Slutade jobba kl 17.30. och fick skjuts hem av Julia. Väl hemma blev det matlagning och nu har jag precis gjort färdigt APU-uppgiften och har nu planerat att ta det lugnt och invänta kvällens Beck-film!

Hoppas alla därhemma har det jättebra!!

PussPussPuss

19 februari

Hej!

Idag har varit en grymt kul dag! Sista dagen med vanliga lektioner i skidskolan och barnen har nu börjat bli grymt duktiga, det är helt otroligt vad snabbt de lär sig! Och de är så söta. Jag Sebbe och Tobbe bestämde idag på lunchen att vi ska kidnappa en 4-årig tjej:P Hon heter Isabelle och är så grymt söt, ser ut som en liten docka med stora blåa ögon, blonda lockar och en bedårande rosablommig overall. Och hon skrattar nästan hela tiden och hennes goda humör och småbusiga upptåg smittar verkligen av sig!

Efter förmiddagens lektioner blev det lång lunch och min tur att vara i skidskolan på eftermiddagen. Men det var inga lektioner inbokade så vi åkte ut i backarna istället. Det var lugnt i shopen så Tobbe som skulle vara där idag fick också följa med. Fredrik drog med oss ut på mitt livs första riktiga Off Pist-åkning. Det var läskigt i början, vääldigt jobbigt men också grymt kul! Fick hjälp av Jakob att prova ut bättre pjäxor idag också och dom var helt otroligt bra, min skidåkning blev fan dubbelt så bra med dessa superbra pjäxor! Hade ingen aning om att ett byte av pjäxor kunde göra sådan skillnad!!

Efter offpiståkningen och några åk i de vanliga backarna drog vi ner till shopen och bytte om och sedan blev det ett besök på after skin. Lite dricka och trevligt sällskap är aldrig fel så vi hade en grymt trevlig eftermiddag!! Sedan bar det av hemåt där alla gjorde sin egen mat och vi kollade en stund på tv tillsammans. Sedan gick jag upp till mitt rum och har pratat lite i telefon och så...

Ja detta var verkligen en härlig torsdag!! Lite skillnad mot 8.45 - 16.00 i plugget som det är annars:P

PussPussPuss

17 & 18 februari

Hej!

Hann aldrig skriva igår så detta får gå över två dagar. Igår var jag i skidskolan hela dagen. Barngrupperna på förmiddagen sen in på lunch och sedan en grupp med lite större barn som åker på en högre nivå och sist en privatlektion med två grabbar på 13 och 16 år. Hela dagen var jag med Julias grupper, en jättetrevlig tjej som bara är ett år äldre än jag. Var hemma 16.30 och då städade jag iordning på rummet och plockade in allting i garderoberna eftersom jag varken har orkat eller hunnit detta innan. Sedan gick jag ner till köket och lagade mat. När jag satt och åt kom resten av Fjälllyan gänget också till köket (Matilda, Sebastian och Tobias). Tillsammans kollade vi på tv en stund. Sedan bestämde jag och killarna oss för att gå ner till Le Ski för något att dricka. Men där var det dödare än dött och när Andre kom dit bjöd han med oss upp på spelkväll. Vi gick hem till två tjejer som jobbar på värdshuset Rödluvan och vi var väl en 12 pers där ungefär. Vi delade upp oss i lag och spelade TP (som jag och Sebbe vann!) Och sedan "Med andra ord" som vi däremot förlorade men som också var grymt kul!! Vi hade supertrevligt och jag var inte hemma förrän 01.00

Idag har jag jobbat i skidskolan på förmiddagen, fick ha en grupp själv en liten stund för Julia var tvungen att vänta nere vid liften tillsammans med en liten tjej som fått ont i ett fall och inte ville åka mer. På eftermiddagen var jag i skidshopen men det var inte sådär överdrivet mycket att göra men tiden gick ändå fort på något sätt. Nu ska jag gå och duscha innan matlagning och sedan är det ju dags för semestersvenskar:D

Och förresten, lilla Sara, jag lovar att ta det lugnt i backarna!!

Ha det gött allesammans!

PussPuss

16 februari

Hej!

Hoppas alla haft en bra måndag! Min har varit bara bra. Gick upp 07:30 och gjorde mig iordning, fick en chock när termometern stod på -25!! Så det var bara att plocka fram understället i fleece och mina tjockaste sockar.

Gick ner till köket och åt frukost tillsammans med både Matilda och Sebastian och sedan gick vi tillsammmans till skidshopen. Där blev det pjäxor på och ut i backen för att sätta upp en bana till skidskolebarnen. Första grupperna började 9.30 och det var mestadels nybörjare som knappt kunde åka lift. Jag hjälpte till med det mesta, till exempel att agera levande lift åt de barn som inte klarade av knappliften än. Det var väldigt kallt och några barn blev lite gnälliga men det gick ändå bra. Första lektionen var slut 11.00 och 11.15 började nästa pass. Det passet bestod av tre grupper och jag hjälpte Julia som hade en nivå 2 grupp. Det innebär att barnen kan åka lift och åka lite grann. Med dessa 8 barn lekte vi bl.a. följa John och levande slalom. Denna lektion var slut 12.45 och då var det dags för lunch. Vi åkte tillbaka till skidshopen där jag hälsade på Tobbe som precis kommit hit.

På eftermiddagen var jag i skidshopen och stod i kassan och svarade en hel del i telefonen. Vid 3-tiden kom Matilda in efter att ha haft en privatlektion och sa att hon kraschat i ett hopp. Eftersom hon stod upp och pratade tänkte jag inte så mycket mer på det. Men sen sa hon att hon inte mindes hur det gick till och började upprepa saker hon redan sagt flera gånger. Och då började vi ana oråd och Niklas hämtade en liftvakt som fick prata med henne. Det hela slutade med att hon fick åka in till vårdcentralen i Åre där det konstaterades att hon fått en lätt hjärnskakning. Gissa om jag ska hålla mig ifrån hoppen! Det var verkligen läskigt när hon började upprepa sig eftersom det verkade som hon var helt bra när hon kom in. Som tur är kan hon komma tillbaka hit redan imorgon. Det kunde ju liksom gått mycket värre!!

Jag slutade jobba 17.00 och då gick jag hem och hämtade handlingslistan och sedan direkt till Konsum där jag handlade för hela veckan och lite till. Sedan gick jag ner till köket och lagade mat, pratade lite med Tobbe som också var i köket och vid 20.00 var jag tillbaka uppe på mitt rum. Här har jag sedan suttit med en fleecefilt runt mig. Och nu ska jag faktiskt gå och läggas  mig redan kl. 21. Är så grymt trött!!

Imorgon är det dags för skidskola igen och jag hoppas verkligen att det inte är lika kallt som idag för jag frös så grymt mycket om speciellt mina stackars tår!! Natti

15 februari

Hejsan!

Så var ännu en dag i fjällen avverkad, och vilken dag sen!! Gick upp ganska tidigt för att ta tåget till Åre. Detta tar lite mindre än en timme men resan går fort med musik i öronen och ett fascinerande landskap utanför fönstret! Efter liftkortsköp tog jag Bergbanan uppåt och där väntade Charlotta, Ida och Caroline på mig och vi påbörjade dagen i Åres backar med att stå en halvtimme i kö för att åka upp med kabinen..Lite segt men när man väl var uppe var det mycket väl värt både väntan och liftkortspengarna bara att få se den fantastiska utsikten från Åreskutans topp!!

Högsta toppen är inte alltid öppen så med dagens klarblå himmel, solsken och nästan obefintliga vind var det verkligen perfekta förhållanden och bäst att passa på! Och vilka backar sen! De bästa och längsta jag åkt i någonsin. Vi åkte som längst en timme i sträck utan liftande. Vi provade bland annat Störtloppsbacken från VM, men den var dock lite väl svår. Men det är ju inte helt fel att kunna säga att man åkt i samma backe som Anja Pärson och andra superstjärnor:P

Och på tal om superstjärnor. Här i mitt fjäll, Storlien figurerar två andra kändisar som jag fick ögonen på igår i backen, nämligen en viss Carl XVI Gustaf och hans fru Silvia. Nej, jag skämtar inte. De bor här i mitt fjäll och åker skidor och igår fick vi ögonen på dom plus deras SÄPO-vakter från fönstret i skidshopen. Det ni!!

Efter en dag i Åres pister åt vi en trevlig hamburgermiddag på Max innan jag sprang till ICA och fick köpt mig en duschhandduk och sedan gick tåget tillbaka hem till Storlien. Tack för en underbart trevlig skiddag tjejer!

Samtidigt som jag kom hem till "Fjäll-lyorna" som mitt boende heter kom Jakob med bilen. Han hade hämtat en ny skidlärare på tåget. Sebastian som han heter verkade trevlig och är numera min granne.

Efter att ha dumpat grejorna i rummet gick jag ner till köket för att äta en apelsin. Där träffade jag Matilda som bjöd med mig upp på korvgrillning uppe i en Lappkåta längst upp i skidbacken. Så en kvart senare hämtade hon upp mig i mitt rum och vi gick för att möta resten av gänget på ca: 10 personer som tillsammans började vandra uppåt i backen med en pulka lastad med ved och korvar:P

Halvvägs upp kom en pistmaskin och erbjöd oss skjuts upp och varför tacka nej till det. Så nu har man suttit på flaket på en sådan också :P KUL!! I lappkåtan hade vi det supermysigt i ett par timmar innan vi begav oss neråt igen. Delvis gående och där det var brantare kunde man glida på rumpan och ibland fick man upp riktigt bra fart!!

Klockan 22 landade jag i mitt rum och tog precis en varm och skön dusch. Nu ska jag sova och ladda för morgondagens skidskolepremiär för min del. Ska bli jättespännande! Natti Natti!!

PussPuss  

Alla <3 dag

Hej!

Och glad alla hjärtans dag på er allihopa! Hoppas ni haft en underbar dag! Min har i alla fall varit jättebra!
Gick upp vid halv åtta och gjorde mig i ordning. Sedan ner i köket för frukost. Där träffade jag Matilda som jag nog skrev om igår. Hon är skidlärare här och bor i samma vandrarhem och är dessutom från den trevliga staden Lidköping:P Vi pratade en del och kom bland annat fram till att vi hade samma körskolelärare, rolige Roger. Lite kul faktiskt. Vid 08.45 tog vi följe upp till skidshopen där hon precis som jag skulle jobba idag. Promenaden dit tar en kvart och det var jätteskönt att få frisk luft så på morgonen.

I skidshopen fick jag göra lite allt möjligt, för att inte säga allt som finns att göra: Stå i kassan, ställa in skidor, hjälpa folk att välja pjäxor m.m. Klockan 13.00 hade Matilda en privat skidlektion och den fick jag hänga med på. Det var två vuxna tjejer varav en fått kursen i 30-årspresent. De var halvbra på att åka skidor och fick många bra tips av Matilda som även jag hade stor nytta av! Resten av dagen spenderades sedan i skidshopen till kl. 18:30 då jag och Matilda tog följe hemåt. Efter detta har jag ätit och bloggat som ni märker. Snart kommer Matilda över till mitt rum så ska vi se Melodifestivalen ihop:D
 
Ja jag har haft en superbra dag och lärt mig hur mycket som helst!! Imorgon bär det förmodligen av till Åre för att åka skidor med Carro, Ida och Charlotta. Dessutom måste jag köpa en duschhandduk, för den hade av någon mystisk anledning inte hoppat ner i min väska...

Ha en bra lördagkväll och glöm inte att skriva till mig!!

PussPuss (skickar med en härlig vinterbild:P)

 

På plats i Storlien - 13 februari

Hej!

Ja, efter en 14 timmar lång tågresa var jag då framme i Storlien 09:50 i morse. Blev hämtad av min handledare Jakob (som för övrigt är snygg:P) som körde mig till mitt boende så jag fick dumpa mina väskor och frågade samtidigt om jag ville jobba redan idag, på avslutningen i skidskolan och det ville jag ju såklart:D Så det blev ett snabbt ombyte till skidkläder innan det bar av till skidshopen. Där hälsade jag på några fler killar (som jag inte kommer ihåg namnet på nu) och fick prova ut skidor och stavar. Sedan bar det av ut i backen för att sätta upp banan som barnen skulle åka i, där träffade jag på de trevliga skidlärarna Julia och Matilda. Sedan stod jag i starten och hejade på barnen innan det blev dags för korvgrillning och diplomutdelning. Sedan plockade vi ner banan och Jakob körde mig till Konsum så jag fick handla lite mat, och til sist tillbaka till boendet så jag fick chans att packa upp och göra rummet till mitt:D Detta har jag gjort nu sen kl. 14 och nu ska jag tillbaka till Skidshopen, eftersom det är kvällsåkning så är den öppen. Får se hur länge jag stannar där, känner mig ganska trött eftersom det inte blev så jättemycket sömn inatt på tågresan...Skickar med lite bilder på rummet med:D

PussPuss

                 



Tågresan 12-13 februari

Hej!

Klockan 16:30 rullade tåget mot Göteborg in på stationen i Trollhättan i takt med mina tårar. Hade inte tänkt gråta men känslorna svallade väl över och helt plötsligt mitt i familjekramarna var hela ansiktet vått...Grät så mycket så när jag väl kommit på tåget undrade hon som satt bredvid vad det var med mig...

När jag väl slutat lipa hade jag en lugn tågresa med en bra bok och lite godis:P Framme i Göteborg ca: 17:20 och då gick färden direkt till Espresso House. Vilket var ganska bökigt eftersom jag förutom mig själv och mina känslor även bar på en backpackryggsäck, en stor rullväska samt en lite mindre bag i handen. Men till slut lyckades jag beställa en cappuchino och satt en stund och kollade på folk..Hann sitta där en halvtimme innan Carro ringde och vi bestämde möte vid spåret där tåget skulle gå ifrån...Efter inpackning av alla våra väskor i kupen (vilket inte var det allra lättaste) blev det fler farväl och till sist kunde vi då åka, jag, Caroline, Charlotta och Ida.

I vår sexbäddskupe bodde förutom vi två till (en bulgarisk tjej som bara pratade engelska samt en tant som inte sa så mycket). De ville bädda upp sängarna redan kl. 21:00 så vi fick flytta därifrån till Bistron där vi satt och åt lite mat, pratade och spela kort tills klockan var ungefär halv ett. Då vi hunnit se Stockholm:P

Sedan gick vi och lade oss men stördes ganska rejält av högljudda Stockholmskillar men lyckades få en någorlunda sömn fram tills vi gick upp 07.00. Då hade våra två kupekamrater lämnat tåget och vi bäddade upp och åt en mysog frukost innan vi var framme i Åre. Där hjälpte jag mitt resesällskap med alla väskor och fortsatte sedan själv en timme mot Storlien där jag nu befinner mig. Tack flickor för en trevlig tågresa:D

PussPuss

                     

Sista dagen hemma

Hej!

Nu är klockan 11.00...Om 4 timmar och 40 minuter lämnar jag hemmet för en lång tid framåt..känns kul och spännande men också läskigt och lite skrämmande...

Första gången jag ska iväg helt ensam...Var på språkresa 2005 men det var bara 3 veckor och dessutom var ju syrran med..men nu är jag till och med utan henne...jaja det blir säkert bra!!

Allt är i alla fall klart nu..allt är avprickat på listan och väskorna är packade...kvar är bara en dusch och påklädning sedan är jag redo att åka..men nu ska jag gå och njuta av det sista timmarna hemma, vad ska jag göra? Det vet jag faktiskt inte..

Ha de gött!!

PussPuss


10 februari

Hej!

Så har då ännu en dag gått och som vanligt har den sprungit förbi...Har inte fått gjort sådär överdrivet mycket idag. Gick upp vid 10 och tog promenix till optikern för tidsbokning och affären för lite inköp vid 11-tiden. Hemma igen och packade till klockan 13...därefter blev det dator, middagsätning och så hjälpte jag Sarisen att baka bullar...Hann bli en varm vaniljbulle och ett glas mjölk (mums!!) innan det blev dags att gå och träna...30 core och 30 spinn var det idag och det var sådär..tycker egentligen inte att spinning är så värst spännande, tacka vet jag aerobic, det är vad jag kallar rolig träning!! Men man får ju ta vad som finns att få:P

Nej, nu ska jag gå och lägga mig men först måste jag ta bort stor del av min packning eftersom den ligger ovanpå sängen...allra först får jag nog komma på ett bra sätt att lägga allt på golvet så att det iaf blir någon slags ordning, har en svg aning om att det nog blir lättare när allt ska ner i väskorna då:P hehe

Sov gott och dröm söta drömmar!!

PussPuss

9 februari

Hej!

Jag vet att det är den 10:e idag men det är igår jag ska skriva om så därför heter inlägget 9 :) Igår var det en jättebra dag! Åkte till Lidköping med Sara, Erica och en inköpslista på det sista som behövs inför praktiken. Vi var i stan fram till 16:30 och jag hittade faktiskt allting på min lista! Utom möjligen en "anständig pyamas" men det får faktiskt funka med t-shirt och mjukisar för jag har faktiskt inte tid att leta mer. I staden Lidköping hanns det även med ett besök på mysiga konditoriet Garströms och Donken för lite mat. Kände att jag behövde röra på mig när jag kom hem så sedan blev det en 40-minuters promenad runt Shell.

På kvällen skulle mamma på symöte till Ericas mamma (dock syr dom inte utan sitter bara och pratar skit men de envisas ändå med att kalla det för detta). I vilket fall så följde jag med dit och hängde med Erica, vi tittade bland annat på Raw och skrattade som fan till Özz Nujen, grymt bra var han!! Johan Glans kom också sen men han var faktiskt inte lika bra som han brukar vara..Känns hemskt att jag och Erica inte ska ses på typ 100 år, kommer sakna dig vännen!!

Men men, nu ska jag till optikern och kolla om min syn blivit sämre, hoppas inte!!

Ha de gött i snövädret, ta en kopp varm choklad eller te, för det behövs!!!

PussPussPuss

Härlig dag

Hej!

Denna Söndag har varit precis som söndagar ska vara, lite småsega och lite lagom saker att hålla på med:P Att man inte ska upp tidigt för att åka till skolan imorgon känns såklart också jättehärligt!!

Gick upp halv elva, eller gick upp och gick upp...Förflyttade mig till mammas säng och låg och pratade med henne och syrran en stund. Sedan blev det lång frukost innan jag skrev färdigt packningslistan som sedan skickades till Carro..den blev så jäkla lång att jag undrar om det kommer räcka med de två väskorna jag planerat att använda verkligen kommer räcka? Men det blir upp till bevis på onsdag:P

Efter grejande inför resan gick jag och kollade när Mysan spelade sin första match på 11-mannaplan med offsideregler..de förlorade men spelade bra för att aldrig ha gjort det på stor plan innan!! Men usch vad jag frös!! Fick bli te och fleecefilt när jag kom hem =D

Lagade lunch också, Quinosallad med tomat, fetaost och harico verts tillsammans med Laxfile mums mums.
Hann med lite träning innan dagen var slut, gick med mamma på 30 pump och 30 spinn. Kul och mkt jobbigt!
Kvällen blev fika med kaffe och kärleksmums och nu håller jag på att kolla på kvällens Beckfilm:P

Imorgon bär det av till Lidköping med Erica och Sara för inköp av det allra sista inför praktiken =D

PussPussPuss


Blandat

Hej!

Känner mig ganska trött men känner ändå för att få ur mig lite tankar. Idag har vart en bra lugn lördag men jag undrar verkligen vart den tog vägen. Den hann liksom knappt börja innan den tog slut.

Vaknade vid 9 och kände mig nästan bakis, yr i huvudet och grymt trött..Men drack inte en droppe igår så tycker faktiskt jag var ganska oförtjänt av detta tillstånd. Men det blev bättre efter en liten stund som tur var, annars hade jag börjat undra vad Erica hällt i Ramlösaflaskan i fredags kväll:P

Fredagen var en rent ut sagt UNDERBAR DAG!! Hela dagen var liksom "High Life". Grejade inför After Skin hela förmiddagen och dansade loss i klassrummet. 13:30 började After Skin och vilket drag det blev. Våfflor, drink och en massa kul dans i form av både alldans och uppträdanden. Det hela avslutades med ett härligt och tårfyllt kramkalas, usch vad jag kommer sakna alla underbara människor, TG2A ni är fantastiska<3<3

Trevlig bilresa hem till G-torp med Sara, Lina och Susanna och väl hemma satt Nicole hemma i min soffa och väntade på mig:P Och dessutom var mitt rum färdigtapetserat och det blev precis som jag tänkt mig, grymt snyggt med andra ord (bild på detta kommer inom kort). Jag och Nicole bytte om, åkte och handlade och sedan bar det av hem till Erica där vi hade en underbart kul kväll som innehöll bland annat pizzabak, halvbränd (men god) dessert, hysteriska skrattanfall, en pajad ugnslucka och till sist det grymt roliga spelet Galenpanna!! Tack för en underbar och grymt rolig kväll tjejer, det är tur jag har er<3<3<3<3<3

Idag har jag och pappa köpt en byrå till mitt rum och sedan åkte vi och köpte färg till den. Den ska nämligen betsas svart och få röda knoppar som matchar tapeten. Är ganska säker på att pappa börjar bli lite trött på mina ideer eftersom han suckat tungt hela dagen. Men tvingar man mig att byta rum så får man stå för konsekvenserna:P

Sedan blev det iaf lite skrivande på packlistan som blir den längsta packlistan jag skrivit i hela mitt liv, hittills innehåller den hela 70 olika saker och mer blir det nog...herregud alltså, hur ska detta gå??

Efter en timmes promenad blev det dags att göra sig iordning för att åka på kalas till Emelie:D Alla 4 gäster anlände samtidigt och efter en god middag blev det en mörkertipspromenad följd av en rolig utslagsfråga som innehöll en tävling, undertecknad vann båda dessa i hård konkurrens:P Sedan blev det presentöppning och mumsig tårta innan det blev dags för melodifestival och utgångn av denna är dock för pinsam för att nämna här men känner det ändå som en skyldighet att uttrycka min åsikt om kvällens låtar:

1. Nina Söderqvist- Halvbra tuff låt som jag tror växer efter några fler lyssningar.
2. Jonathan Fagerlund - Tråååkigt, killen var inte ens snygg.
3. Shirley Clamp - Också tråkigt och framförallt tråkig klädsel, synd eftersom hon sjunger bra.
4. Scotts - Också halvbra, men med fånig text.
5. Emilia - Lite annorlunda låt och snyggt scenframträdande
6. Alcazar - Bra partydänga, som vanligt från denna grupp. No surprises here.
7. Caroline af Ugglas - Klarar inte av denna kvinnas  fruktansvärda stil, röst och rörelser, usch usch.
8. Marie Serneholt - Partylåt, men tråkig och förutsägbart scenframträdande.

Vill gärna veta vad du tycker!!

Godnattpussar!!


 

Sista kvällen i huset

Hej!

Tänk alltså, om exakt en vecka har vi suttit på tåget i 2 ½ timme..så nära men det känns ändå ganska avlägset. Och framförallt är det såå mycket saker som verkligen måste fixas innan jag ska åka! Idag har jag iaf packat allt som ska med från Tjörn samt lånat lite böcker och det känns verkligen jättebra. Men som sagt, fortfarande mycket kvar innan jag är redo, eller redo egentligen, det blir jag nog aldrig!

Har varit en kul dag i skolan idag. Lärarna måste gjort någon slags pakt eller liknande för varje (och jag menar verkligen varje) av dagens 5 lektioner innehöll någon form av sketchframförande...Grymt kul i och för sig att göra det ibland, men varje lektion en hel dag? Som Emelie sa: "Har det här blivit en Teaterskola eller?"

Förutom skola, packning och bibliotek har det också hunnits med matlagning (Hajmal i ugn med creme fraiche och örter samt quinoa till) , SATC och en del Sims-spelande. Har kommit in i en sådan period igen, det går lite upp och ner det där men den här veckan har det blivit en timme eller mer nästan varje dag. Längtar grymt mycket tills Sims 3 kommer!!

Till sist vill jag gratulera Barbie på födelsedagen!! Shit, alltså...bara ordet Barbie väcker så många barndomsminnen som nästan inget annat. Måste erkänna att jag och min bästa kompis lekte med Barbie ända upp i 8(!) klass. Har faktiskt hänt ganska nyligen att jag tog fram de kära dockorna och klädde dom en stund tillsammans med min 12-åriga syster:D Så grattis igen Barbie, du har gett mig många kära minnen :P

PussPuss 

Busväder =)

Hej!

Jäklans vilket busväder det var förut! När vi kom ut från gympasalen yrde snön i luften så man knappt såg någonting och marken var täckt..skillnad från när vi gick till gympan då man inte såg röken av någon snö..just då kändes det mysigt men nu när det slutat snöa och man tittar ut genom fönstret och ser att det är vitt så känns det faktiskt mysigt:P
 
Idag efter skolan som inte innehöll så mkt ovanligt..hade en supermysig lunchtimme med Carro, Louise och Anna då vi satt länge och pratade om allt möjligt! På gympan var det badminton och det var verkligen superkul, trots att jag och Sara förlorade alla matcher utom en:P

Nu i eftermiddag har jag och Sara städat hela huset och jag har lagat mat, idag blev det thaigryta röd curry med fläskfile, minimajs och harico verts, mums mums:P Sara har även ringt runt och letat boende i Stockholm, hennes praktikplats ringde i fredags och berättade att boendet de blivit lovade nu blivit uthyrt så får dom inte tag i något boende så kan dom inte vara där:( Tycker grymt synd om dom!! Hoppas verkligen det löser sig snart!!!

Förresten, tror ni man går in i väggen om man går upp för den här trappan? Hihihi:P

                                                   

Pisterna:P

Hej igen!!

Här är då pisterna jag ska sladda nerför i hela sex veckor:P Kul, läskigt, spännande, utmanande!!


9 dagar kvar

Hej!

Nu är det bara 9 dagar kvar tills torsdag 19:00 då tåget mot Storlien lämnar Centralen i Göteborg..Känns mycket läskigt och fortfarande lite overkligt måste jag säga! Så som jag har frysit idag undrar jag vad faan jag ska i fjällen att göra...men det är klart, de gånger jag gått och frusit häcken av mig har varit promenaden mellan Blå Havet (matsalen) och klassrummen och då har man varken jacka eller mössa på sig:P

Men men det blir säkert bra, Julia som hade platsen förra året hade mycket positivt att säga om det så jag tror nog att jag kommer trivas:P Kommer dock sakna min underbara familj och vänner en del<3<3<3 men ´jag ska allt klara det också!! 6 veckor är faktiskt inte sådär överdrivet lång tid när man tänker efter, bara 1 ½ månad ju!! Det är över på ett kick...

Just nu sitter jag och kollar på Super-G i alpina vm, blir faktiskt riktigt skidsugen!! Kvällen kommer i övrigt endast innehålla sims och matlagning samt senare tv:n och en hallon/mango smoothie..mums mums!!

Saris har naturkunskapsprov om astronomi imorgon så hon ligger i sängen och pluggar just nu ...gissa om jag är glad att slippa!! Läste ju klart en kursen när jag gick på estet så den slipper jag och får istället sova till 10 varje onsdag, så jäkla underbart:P Love it!

Men jag är så himla snäll så jag har faktiskt lovat att fixa maten själv så att hon får så mycket tid som möjligt till att studer stjärnor, big bang och allt vad det är...Ikväll blir det Stekt lax med varm sallad bestående av sötpotatis, morot, svamp och harico verts. Till det en sås gjord på tropical salsa, vitlök och creme fraiche..va hungrig ja blir när ja skriver det, bäst att sätta igång direkt:P

Ha en skön tisdagskväll och glöm inte att njuta av det ni gillar att göra och inte bara gräva ner er i tråkiga måsten, livet är till för att levas:P

PussPuss 

Söndag

Hej!

Nu är det söndag kväll och kanske dags att summera helgen och mindre trevligt - börja göra sig iordning för måndagen. För mig innebär det att packa alla helgsaker, tanka bilen och plocka fram morgondagens kläder..Kan inte slappna av ordentligt på söndagskvällen förrän detta är gjort..Min helg har varit helt ok, dock vääldigt lugn..Som Marcus brukar säga så behövs det såna helger, men inte JÄMT...

Fredag:
Matteplugg, softa framför tv:n

Lördag:
Fjällshopping på Överby, hittade skidjacka, skor, underställ, pjäxstrumpor så nu känner jag mig aningens mer förberedd inför praktiken iaf...Hittade dessutom nya träningskläder också, inte för att det har med fjällen att göra men det är alltid trevligt att köpa, (i två (!)storlekar mindre än i aug.) Sedan blev det hem till G-torp där vi handlade inför kvällens middag och jag tog en promenad..

På kvällen kom farmor och farfar och vi hade en mysig familjemiddag med dom, maten var som vanligt super, och kvällens meny var:

Förrätt: Chevremousse med luftttorkad skinka
Varmrätt: Kalventrecote med rotfruktsgratäng, rödlökschutney med ädelost, rostade jordärtskockor och rödvinssås
Efterrätt: Glace au Four (Glas med bär i botten sedan vaniljglass på sedan maräng som man bakar av i ugnen

Efter en underbar middag blev det Körslaget och sedan sängen

Söndag:
Tipspromenad med farmor och farfar på Knorren och sedan hemma och slappa hela dan med lite matteplugg. Nu har jag precis sett på Beck (bra men hemsk!!) Kvinnomisshandel är så himla fruktansvärt! Nej, nu får jag ta och gå och lägga mig och börja v. 6 - sista veckan innan sportlov+praktik:D

PussPuss

Bortskämd

Hej!
 
Tänkte dela med mig av en diskussion som jag och Saris, Carro och Anna hade för ett tag sedan (förövrigt en underbart trevligt eftermiddag med er<3, tack för att ni finns!) Diskussionen handlade i alla fall om begreppet bortskämd. Vi pratade om skillnaden mellan att bli bortskämd och att vara bortskämd, så här är det nämligen:

VARA BORTSKÄMD:
Kan också kallas "bete sig bortskämd", en person som beter sig så här skryter om alla saker hon har/får, skryter om pengar och kan även bete sig arrogant och överlägset. Det är inte alltid dessa personer i själva verket blir bortskämda, de bara beter sig på ett jobbigt och otrevligt sätt, dessa personer tycker vi INTE om...

BLI BORTSKÄMD:
En person som blir bortskämd får mycket saker och pengar av sina föräldrar, att man blir bortskämd behöver INTE betyda att man beter sig bortskämt! Detta beror på vad personen ifråga har för personlighet. En person som blir bortskämd är inte säkert man vet att den blir det för han/hon skryter inte och pratar överdrivet högt om sina gåvor och vissa av dem skäms till och med över att de blir bortskämda, detta ska de såklart INTE behöva göra..Hoppas du förstod skillnaden, gjorde du inte det så skriv en kommentar så kan du få en personlig förklaring, för skillnad, det är det, det kan du slå dig i backen på:P

PussPuss

RSS 2.0